Do studentských kolejí vlezl had. Netušil, že skončí v „guláši“

Autor: Petr Semecký Zdroj: cq.sina.com.cn
Před 13 dny
649


Zatímco většina z nás by při pohledu na několikametrového hada vzala nohy na ramena, asijští studenti se nebezpečných plazů nebojí, naopak je umí velmi dobře zužitkovat. Dokázali to studenti ze Strojního institutu v Čchung-čchingu, kteří nezvaného hosta rovnou využili k ukojení vlastního hladu.


Celý proces navíc obětavě zdokumentovali a my se tak můžeme podívat, jak hada svlékli z kůže, naporcovali na stejné kousky a následně přihodili do kotlíky pro přípravu chutného dušeného masa. Zvěst o exkluzivní hadí pochoutce se měla brzy roznést celým kampusem. Není divu, výsledné jídlo nevypadá vůbec špatně.

Kreativita studentů se každopádně nelíbí vedení školy, které žáky za chování vůči zvířeti veřejně pokáralo z důvodu vytváření špatné reputace školy.


Pokud vám porcování a pojídání hadů přijde jako něco zvláštního, vězte, že v asijských zemích se jedná často o běžnou záležitost. Hadi jsou například v Číne populárním podzimním pokrmem díky tomu, že jejich maso dokáže v chladných dnech velmi dobře zahřát. Inu, Zdeněk Pohlreich má konkurenci.