Ochutnali byste? Kuchař z Velké Británie připravuje pokrmy, které vypadají skutečně podivně!

Autor: Zdenka Pšeničková Zdroj: adme
Před 2 měsíci
391

Ben Churchill je vyhledávaným šéfkuchařem Velké Británie – a je znát, že kulinářství pro něj není jen práce, ale především i umění. Vytváří neobyčejně chutné dezerty, které ale na první pohled vypadají jako něco úplně jiného. Většina lidí se proto zdráhá do některého z nich zakousnout.

Podívejte se na jeho kulinářské výtvory sami a řekněte – dali byste si?

Plesnivá mandarinka

To, co na první pohled vypadá jako nevábný kousek starého ovoce, je ve skutečnosti parfait (sladký smetanový krém) přelitý oranžovou barvou a posypaný práškem z rozdrobené sněhové pusinky.

Toast se syrovým vajíčkem

 Ve skutečnosti jde o sladký piškot se smetanou a citronovým džemem.

Popelník s nedopalky

Popelník není jedlý – jde jen o originální misku plnou lahodné vanilkové panna cotty, čokolády, prášku ze sněhových pusinek a cukrářského lapsang-krému.

A co takhle dát si šišku?

Rosemary chocolate truffle, toasted almonds... the edible pinecone
Příspěvek sdílený Ben Churchill (@chefbenchurchill),

Šiška je vytvořena z čokoládových pralinek, pražených mandlí a posypaná moučkovým cukrem.

Špagety

The Pasta and Meatballs Dessert
Příspěvek sdílený Ben Churchill (@chefbenchurchill),

Na první pohled docela obyčejné jídlo: Jenže tahle omáčka je z melounového džemu a jahod, masové koule jsou z čokolády a sušenek a špagety z vaječného krému.

Krvavé srdce

Za to, aby se tohle srdce dostalo na váš talíř, nemusel nikdo zaplatit životem. Je ze sušenek, jahod, kokosu a krému.

Šrouby a matky

Chocolate and Banana Nuts and Bolts making of!!!
Příspěvek sdílený Ben Churchill (@chefbenchurchill),

Ve skutečnosti jde o čokoládu, zkaramelizovaný banán, piškot a vanilkovou zmrzlinu.

Rezavá láhev od barvy

Ve skutečnosti je celá z tmavé a bílé čokolády. A z kakaa.

Talíř se sýry

To, co vypadá jako různé druhý sýrů, je ve skutečnosti cheesecake, panna cotta a bílá čokoláda.

Jaký z dezertů byste si troufli ochutnat, aniž byste znali jeho skutečné složení?